piatok, januára 09, 2009

Grilované plnené šampiňóny


Dnes som sa rozhodol spotrebovať zvyšok šampiňónov, ktoré mi zostali od úspešného pokusu s jablkovým frikasé. Tentokrát som však dostal chuť na grilované huby. Dnešný recept je akýmsi kompilátom 3 rôznych receptov a vlastnej fantázie.

Použil som:

  • šampiňóny
  • cesnak
  • bazalku
  • tymián
  • balzamikový ocot
  • kúsok bagety
  • strúhaný syr
  • soľ
  • čierne korenie
  • maslo
  • olivový olej


Šampiňóny očistíme a oddelíme im nožičky. Marinádu si pripravíme zo 4 lyžíc olivového oleja, 2 lyžíc balzamikového octu, 1 lyžičku tymiánu, soli a čierneho korenia. Do marinády (dosť podobnej tej z rukolového šalátu) ponoríme šampiňónové klobúčiky, poriadne premiešame a necháme stáť 15-20 minút.


Na panvici rozohrejeme trochu masla, pridáme na malé kúsky nakrájané šampiňónové nožičky, 1/2 lyžičky bazalky, rozdrvený strúčik cesnaku a rozmrvenú bagetu, prípadne sendvič. Za stáleho miešania krátko posmažíme.


Klobúčiky vyberieme z marinády, necháme odkvapkať a naplníme ich zmesou z panvice. Poukladáme ich do grilovacej panvice a vložíme na 10 minút do vopred predhriatej rúry (zapnite vrchný gril, ak sa dá). Nakoniec klobúčiky posypeme strúhaným syrom a necháme piecť ďalších 5 minút.


Podávame ako appetizer, alebo s kúskom bagety aj ako hlavný chod.


Dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy