Keď som dnes brouzdajúc po nete premýšľal, čo si spravím na večeru, natrafil som na inšpiráciu z jabĺk a údeného mäsa. Ak sa Vám teda zvýšilo trochu údenej šunky zo silvestrovskej párty, môžete ju teraz použiť. Recept je jednoduchý a pomerne rýchly. Konieckoncov, posúďte sami:
Potrebné ingredencie:
- šampiňóny
- údené mäso (napr. šunka)
- 2 jablká
- 1 väčšia biela repa
- 2 cibule
- soľ
- čierne korenie
- jablčné víno
- olivový olej
Nakrájanú cibuľu osmažíme na olivovom oleji. Keď dostane peknú zlatohnedú farbu, pridáme na tenké plátky nakrájané šampiňóny a na kocky nakrájané ostatné ingrediencie: jablká, údené mäsko, repu a zemiaky. Osolíme, okoreníme, podlejeme troškou vody a prikryté necháme dusiť 15 minút.
Prilejeme 1 dcl jablčného vína (Apfelwein, Cider), premiešame, prikryjeme a necháme dusiť ešte ďalších 15 minút.
Keď sa po byte začne plaziť neodbytná vôňa údeného mäska, dusenej cibule a jabĺčok, odstavíme a potešíme čuchové a chuťové bunky.
Verte mi, je to vynikajúce.
Dobrú chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára