Dnes som sa rozhodol spotrebovať zvyšok šampiňónov, ktoré mi zostali od úspešného pokusu s jablkovým frikasé. Tentokrát som však dostal chuť na grilované huby. Dnešný recept je akýmsi kompilátom 3 rôznych receptov a vlastnej fantázie.
Použil som:
- šampiňóny
- cesnak
- bazalku
- tymián
- balzamikový ocot
- kúsok bagety
- strúhaný syr
- soľ
- čierne korenie
- maslo
- olivový olej
Šampiňóny očistíme a oddelíme im nožičky. Marinádu si pripravíme zo 4 lyžíc olivového oleja, 2 lyžíc balzamikového octu, 1 lyžičku tymiánu, soli a čierneho korenia. Do marinády (dosť podobnej tej z rukolového šalátu) ponoríme šampiňónové klobúčiky, poriadne premiešame a necháme stáť 15-20 minút.
Na panvici rozohrejeme trochu masla, pridáme na malé kúsky nakrájané šampiňónové nožičky, 1/2 lyžičky bazalky, rozdrvený strúčik cesnaku a rozmrvenú bagetu, prípadne sendvič. Za stáleho miešania krátko posmažíme.
Klobúčiky vyberieme z marinády, necháme odkvapkať a naplníme ich zmesou z panvice. Poukladáme ich do grilovacej panvice a vložíme na 10 minút do vopred predhriatej rúry (zapnite vrchný gril, ak sa dá). Nakoniec klobúčiky posypeme strúhaným syrom a necháme piecť ďalších 5 minút.
Podávame ako appetizer, alebo s kúskom bagety aj ako hlavný chod.
Dobrú chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára