štvrtok, novembra 27, 2008

Rukolový šalát s grilovanými hubami a kozím syrom


Znovu na mňa prišla vegetariánska nálada. Dnešná večera sa bude teda niesť tiež v tomto štýle. A keďže mi z víkendového varenia Dolmeh Felfel zvýšili nejaké šampiňóny, treba ich do pokrmu najeko zakomponovať. Nakukol som teda do zopár receptov a z troch rôznych som skombinoval toto: Rukolový šalát s grilovanými hubami a čerstvým kozím syrom.

Dajme si teda na kôpku:

  • suchý vermut
  • olivový olej
  • biely balzamikový ocot / Aceto Balsamico Bianco
  • drvené chilli papričky
  • huby
  • rukolu
  • (lahôdkovú) cibuľu
  • kozí syr
  • soľ
  • čierne korenie


V miske rozmiešame 1 dcl vermutu (napr. Martini Dry) a 1 dcl olivovéhu oleja. Pridáme 2-3 štipky drvených chilli papričiek, osolíme a nakoniec namelieme trochu čierneho korenia.

Huby očistíme a ponoríme ich do pripravenej marinády. Dobre premiešame. Huby môžete použiť podľa toho, čo máte poruke: šampiňóny, hríby, hlivu, shiitake, atď. Halucinogénne pre istotu vynechajte.


Pokiaľ sa huby budú marinovať (asi 20 minút), môžeme si skrátiť chvíľu s pohárom Martini s olivou. Na zdravie.

Huby scedíme a z marinády si odložme tak za lyžicu. Do rozohriatej rúry (zapnite si gril, ak sa dá) vložíme namarinované huby a grilujeme asi 15 minút. Po ugrilovaní ich nahrubo nakrájame.

Do šalátovej misky pridáme lyžicu vínneho octu, lyžicu odloženej marinády a na jemno nakrájanú cibuľu. Pridáme opláchutú rukolu, dochutíme soľou a čiernym korením a dobre premiešame. Ak chcete šalátiku pridať grády, môžete prihodiť štipku chilli.


Položte rukolové lístky na tanier, ozdobte grilovanými hubami a posypte rozdrobeným kozím syrom. A ešte jeden tip na záver: šalát môžete dochutiť nahrubo posekanými vlašskymi orechmi.


Buon appetito!

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy