Znovu na mňa prišla vegetariánska nálada. Dnešná večera sa bude teda niesť tiež v tomto štýle. A keďže mi z víkendového varenia Dolmeh Felfel zvýšili nejaké šampiňóny, treba ich do pokrmu najeko zakomponovať. Nakukol som teda do zopár receptov a z troch rôznych som skombinoval toto: Rukolový šalát s grilovanými hubami a čerstvým kozím syrom.
Dajme si teda na kôpku:
- suchý vermut
- olivový olej
- biely balzamikový ocot / Aceto Balsamico Bianco
- drvené chilli papričky
- huby
- rukolu
- (lahôdkovú) cibuľu
- kozí syr
- soľ
- čierne korenie
V miske rozmiešame 1 dcl vermutu (napr. Martini Dry) a 1 dcl olivovéhu oleja. Pridáme 2-3 štipky drvených chilli papričiek, osolíme a nakoniec namelieme trochu čierneho korenia.
Huby očistíme a ponoríme ich do pripravenej marinády. Dobre premiešame. Huby môžete použiť podľa toho, čo máte poruke: šampiňóny, hríby, hlivu, shiitake, atď. Halucinogénne pre istotu vynechajte.
Pokiaľ sa huby budú marinovať (asi 20 minút), môžeme si skrátiť chvíľu s pohárom Martini s olivou. Na zdravie.
Huby scedíme a z marinády si odložme tak za lyžicu. Do rozohriatej rúry (zapnite si gril, ak sa dá) vložíme namarinované huby a grilujeme asi 15 minút. Po ugrilovaní ich nahrubo nakrájame.
Do šalátovej misky pridáme lyžicu vínneho octu, lyžicu odloženej marinády a na jemno nakrájanú cibuľu. Pridáme opláchutú rukolu, dochutíme soľou a čiernym korením a dobre premiešame. Ak chcete šalátiku pridať grády, môžete prihodiť štipku chilli.
Položte rukolové lístky na tanier, ozdobte grilovanými hubami a posypte rozdrobeným kozím syrom. A ešte jeden tip na záver: šalát môžete dochutiť nahrubo posekanými vlašskymi orechmi.
Buon appetito!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára