pondelok, novembra 10, 2008

Sladký zemiak s parmezánom


Dnes si pripravíme rýchle, chutné a zdravé jedlo zo sladkého zemiaku. Sladké zemiaky (batáty) majú veľké sladkasté hľuzy a sú bohaté na vitamíny A, C, E, beta-karotén a draslík. Samé dobrotky pre Vašu telesnú schránku.

Recept je celkom jednoduchý. Na prípravu 1 porcie potrebujeme:

  • 1 sladký zemiak (ako inak :-)
  • strúhaný parmezán
  • čerstvý rozmarín
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej



Na panvici rozohrejeme olivový olej. Pridáme za lyžičku nasekaného rozmarínu a cesnak, nakrájaný na tenučké plátky. Keď bude cesnak a rozmarín rozvoniavať po celej kuchyni, pridáme na kocky nakrájaný ošúpaný batát. Osolíme, okoreníme.



Znížime teplotu a opekáme sladkozemiačikové kocky, kým nezhnednú. Posypeme strúhaným parmezánom a dobre premiešame.



Stačí už len naservírovať. Voilà !



Nech Vám padne na úžitok :-)

3 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

Matka to skusila a naramne jej to chutilo...tak dik za recept..

Anonymný povedal(a)...

ten zemiak je predvareny, ci surovy?

Absik povedal(a)...

Surovy

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy