Keďže mi zo včerajšieho cuketového carpaccia ostalo niekoľko surovín, rozhodol som sa ich dnes zužitkovať. Pri vyberaní potravín z chladničky som si spomenul na jeden recept, čo som vyskúšal asi pred troma rokmi a ktorý mal celkom dobrý ohlas: Lievance so syrom feta a čerstvou mätou.
Použil som na to:
Použil som na to:
- zemiaky
- cibuľu
- syr feta
- vajíčko
- čerstvú mätu
- trochu hrubej múky
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Zemiaky a cibuľu postrúhame na jemno. Necháme trochu odstáť v sitku, aby odtiekla prebytočná voda. Pridáme rozmrvenú fetu, nadrobno nasekanú mätu, vajíčko, osolíme, okoreníme a poriadne premiešame. Postupne pridávame múku, nech má masa tú správnu konzistenciu - teda ani blato, ani betón. Môžete to miešať trebárs vareškou, ale mne to najlepšie ide rukou :-)
Na panvici rozohrejeme trochu (pár kvapiek) olivového oleja, lyžičkou naberáme náš budúci pokrm a masu rovnomerne rozložíme na panvici. Opekáme z oboch strán do zlatista.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára