sobota, novembra 29, 2008

Zapekané cukety s parmezánom


Dnešný obed bol spravený v štýle "čo kuchyňa dala". Základom receptu je "Zucchini con Grana Padano", mierne modifikovaný podľa momentálne dostupných surovín a nálady chuťových pohárikov. Jedlo chutné, voňavé a sýte.

Ak ho chcete vyskúšať, tak si pripravte:

  • cukety
  • strúhaný parmezán
  • parmskú šunku (príp. jej náhradu, viď recept "Ružičkový kel")
  • čerstvý tymián
  • čerstvý rozmarín
  • strúhanku
  • veľkú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • čierne korenie
  • olivový olej


Cibuľu nakrájame na tenké plátky a spolu s nadrobno posekaným cesnakom ju osmažíme na olivovom oleji. Keď je cibuľa mäkká a priesvitná, preložíme obsah panvice do zapekacej misky.


Cuketu zbavíme koncov, umyjeme, osušíme a nakrájame po dĺžke na asi 0.5 cm hrubé plátky. Plátky porozkladáme na vrstvu cibule a preložíme ich plátkami šunky.


V miske rozmiešame strúhaný parmezán, nasekané bylinky, strúhanku a trochu mletého čierneho korenia. Vzniknutú zmes nasypeme na vrstvu šunky, pokvapkáme olivovým olejom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry asi na 20-25 minút.


Ako vidite, príprava je jednoduchá, zato ale vôňa v kuchyni je bohatá. A pohár ľahkého bieleho vína po jedle môže dať dobrú bodku celému obedu, prípadne večeri.

Buon appetito!

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy