Dnešný obed bol spravený v štýle "čo kuchyňa dala". Základom receptu je "Zucchini con Grana Padano", mierne modifikovaný podľa momentálne dostupných surovín a nálady chuťových pohárikov. Jedlo chutné, voňavé a sýte.
Ak ho chcete vyskúšať, tak si pripravte:
- cukety
- strúhaný parmezán
- parmskú šunku (príp. jej náhradu, viď recept "Ružičkový kel")
- čerstvý tymián
- čerstvý rozmarín
- strúhanku
- veľkú cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- čierne korenie
- olivový olej
Cibuľu nakrájame na tenké plátky a spolu s nadrobno posekaným cesnakom ju osmažíme na olivovom oleji. Keď je cibuľa mäkká a priesvitná, preložíme obsah panvice do zapekacej misky.
Cuketu zbavíme koncov, umyjeme, osušíme a nakrájame po dĺžke na asi 0.5 cm hrubé plátky. Plátky porozkladáme na vrstvu cibule a preložíme ich plátkami šunky.
V miske rozmiešame strúhaný parmezán, nasekané bylinky, strúhanku a trochu mletého čierneho korenia. Vzniknutú zmes nasypeme na vrstvu šunky, pokvapkáme olivovým olejom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry asi na 20-25 minút.
Ako vidite, príprava je jednoduchá, zato ale vôňa v kuchyni je bohatá. A pohár ľahkého bieleho vína po jedle môže dať dobrú bodku celému obedu, prípadne večeri.
Buon appetito!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára