Máte radi ružičkový kel? Ja ho milujem - či už varený, dusený, zapekaný alebo aj smažený. Dokonca mi chutí aj surový :-) No a dnes, keď som po sa práci prechádzal po našej tržnici, padli mi do oka jeho nádherné ružičky. Neodolal som. Moja dnešná večera bola veľmi jednoduchá a rýchla, zato ale chutná a sýta.
Použil som:
- ružičkový kel
- Schwarzwald šunku *)
- píniové oriešky
- muškátový orech
- čierne korenie
- (olivový olej)
*) Môžete použiť aj Parmskú šunku, Pršut, Serrano, atď.
Na panvici rozohrejeme pár kvapiek olivového oleja a osmažíme píniové oriešky. Potom osmažíme do chrumkava plátky šunky (oriešky samozrejme predtým vyberieme).
Osmaženú šunku vyberieme, nakrájame na kúsky a odložíme na chvíľu nabok. Očistené a umyté hlavičky ružičkového kelu prekrojíme napoly a nasypeme do panvice. Ak je výpeku málo, pridáme pár kvapiek olivového oleja. Hlavičky smažíme, dokiaľ nie sú zlatohnedé a dostatočne mäkké. Kel môžete podliať aj trochou vody (prípadne zeleninového vývaru, ak máte poruke), aby zmäkol skôr.
Po osmažení kelu prisypeme do panvice pokrájanú šunku a píniové oriešky, jemne okoreníme a navrch nastrúhame trochu muškátového orechu. Ešte raz premiešame a servírujeme.
Eet Smakelijk!
Vďaka za tip, Stella :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára