Vianoce sú už dávno za nami, prežili sme aj Silvester, oslávili Nový rok aj príchod €ura. Režim v kuchyni sa pomaly dostáva do zabehaných koľají a pseudosviatočné jedlá ustupujú klasike. Aby sme však neupadli do stereotypu, ponúkam Vám recept na jednoduché a chutné jedlo s trochu netradičnou príchuťou. Pistáciové oriešky poznáte snáď všetci - a je dosť možné, že boli súčasťou mištičiek na stolíku počas televíznych orgií aj vo Vašej domácnosti, hneď vedľa diaľkového ovládania. Ak sa ich ešte zopár zvýšilo, môžete ich teraz použiť. V opačnom prípade zbehnite do Vášho obľúbeného hypermarketu a miňte zopár eurocentov za hrsť zelených pražených pistácií.
Budete potrebovať:
- kuracie prsia
- lúpané zelené pistácie
- 2 veľké paradajky
- 1 veľkú cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- 1-2 chilli papričky
- 2 kocky slepačieho bujónu
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Na panvici s rozohriatym olivovým olejom osmažíme kúsky kuracích pŕs. Keď mäso dostane zlatohnedú farbu, vyberieme ho z panvice a odstavíme nabok.
V stredne veľkom hrnci rozohrejeme za lyžicu oleja. Nadrobno nakrájanú cibuľu osmažíme do sklovita, pridáme na malé kúsky nakrájané paradajky (môžete ich predtým ošúpať), nasekaný cesnak a chilli. Krátko osmažíme a zalejeme litrom studenej vody. Osolíme, okoreníme, pridáme 2 kocky slepačieho bujónu a pistácie a varíme asi 20 minút.
Teraz do hrnca pridáme osmažené kúsky kuracích pŕs. Znížime teplotu a pomaly dusíme ďalších 20-25 minút.
Kúsky mäsa preložíme naspäť do panvice, aj s väčšou časťou vývaru. Pistácie a ostatné tuhé čiastočky preložíme do mixéru a rozmixujeme na jemné pyré. Do mixéru pridajte aj trocha vývaru, aby pistáciové pyré nebolo príliš husté a dostalo jemnú textúru.
Takýmto pekným pistáciovým pyré prelejeme kuracie kúsky na panvici a poriadne premiešame.
Podávame s basmati ryžou - alebo prílohou podľa vlastnej chuti a fantázie.
Bon Appétit !
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára