Aj keď som vo svojom zatiaľ jedinom ne-receptovom príspevku sľuboval, že sa k vareniu vrátim až v Novom roku, nevydržal som. Po ťažko odrážaných útokoch kapustníc, rýb, šuniek a klobás na moje tráviace ústrojenstvo som prešiel do ofenzívy. A tak som svojim najbližším pripravil Avokádové prekvapenie - po avokádovom šaláte ďalší pokrm z tohto ovocia, bohatého na vitamíny B, E a K.
Ak sa teda chcete pridať do boja za pestrejšiu stravu, pripravte si:
- avokádo
- paradajku
- 3-4 pásiky slaniny
- cibuľu
- červenú papriku
- pór
- strúhaný syr
- cukor
- tabasco
- balzamikový ocot
Avokáda umyjeme, osušíme, rozrežeme napoly a odstránime kôstky. Dve tretiny dužiny vydlabeme a nahrubo posekáme. Avokádové lodičky odložíme bokom a pustíme sa do prípravy plnky.
Väčšiu paradajku sparíme vo vriacej vode, odstránime šupku a pokrájame. Slaninku pokrájame na malé kocky a do chrumkava osmažíme na panvici. Pridáme pokrájanú avokádovú dužinu, pokrájanú paradajku, na kocky nakrájanú cibuľu, na malé pásiky narezanú papriku a nadrobno posekaný pór.
Ingrediencie premiešame, chvíľu podusíme, pridáme po 2 lyžičky cukru, balzamikového octu a tabasca a ešte raz dôkladne premiešame.
Avokádové lodičky naplníme pripravenou zmesou a posypeme ich strúhaným syrom. Poukladáme na pekáč a vložíme do predhriatej rúry (200°C) na 7 až 10 minút.
Podávame s opekanými zemiakmi, kukuričnými lupienkami alebo čerstvou bagetou.
Dobrú chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára