utorok, decembra 16, 2008

Paradajky plnené vajíčkom


Kedysi dávnejšie som na jednom talianskom webe našiel celkom jednoduchý a zaujímavo vyzerajúci pokrm, pozostávajúci z paradajok a vajíčka. Skúšal som si spomenúť na tú stránku, žiaľ márne - vtedy som ešte nepoužíval bookmarky a pamäť mi slúžila asi lepšie :-)

Nasledujúci recept bude teda akousi deviáciou pôvodného, verím však, že ak ho vyskúšate, bude chutiť aj Vám.

Potrebujete na to:

  • 2 väčšie paradajky
  • 2 vajíčka
  • soľ
  • čierne korenie
  • bešamel
  • bylinky podľa chuti


Paradajky sparíme vriacou vodou. Necháme ich vychladnúť a ošúpeme ich. Odrežeme z nich vŕšok a vydlabeme vnútro. Do takýchto paradajkových košíčkov vpustíme surové vajíčko, teda jeho obsah, samozrejme :-) Osolíme, okoreníme, pridáme štipku čerstvých byliniek a prikryjeme odrezaným vrchnáčikom. Ako bylinky môžete použiť petržlenovú vňať, žeruchu, pažítku, bazalku, trebuľku, proste hocičo, čo je zelené, voňavé a máte to poruke.



Naplnené paradajky uložíme do zapekacej misky, postriekame trochu olivovým olejom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na cca 15-20 minút, teda až sa vajíčko vnútri "neuvarí" natvrdo. Trvá to dlhšie, ako keby sa varilo v škrupinke, takže ak nechcete mať "hniličku", tak ho radšej nechajte piecť dlhšie.

Servírujeme horúce, preliate bešamelom (či už kúpeným alebo vlastnoručne spraveným) a ozdobené zvyšnými bylinkami.




Dobrú chuť.

2 komentáre:

Gabriel povedal(a)...

To máš toľko času variť? Treba aj pracovať. hihi. Ale ako teplé predjedlo super.

Absik povedal(a)...

To sú poväčšinou rýchle teplé večere :-)

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy