sobota, decembra 13, 2008

Zelené fazuľky s karamelizovanou cibuľou


Môj dnešný nedeľný obed bol rýchly, ľahký, voňavý a hlavne chutný. Základ tohto jedla tvoria zelené fazuľkové struky, bohaté na vitamíny A a C, ktoré sú vhodne doplnené mierne karamelizovanou cibuľou. Farebne spestrené paradajkami a mozzarellou to vytvára peknú taliansku trikolóru.

Ak si to chcete vyskúšať, pozháňajte si:

  • zelené fazuľky
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • cukor
  • soľ
  • čierne korenie
  • balzamikový ocot
  • sušenú bazalku
  • sučené oregáno
  • cherry paradajky
  • mozzarellu
  • olivový olej


Struky zelenej fazuľky očistíme od zvyškov stoniek a lístkov, umyjeme a ponoríme do vriacej vody asi na 3 minúty. Scedíme, osušíme a odložíme stranou.


Na panvici rozohrejeme trocu olivového oleja. Pridáme na tenké polmesiačiky nakrájanú cibuľu, rozdrvený cesnak a 2 lyžičky cukru. Osolíme, okoreníme a pri častom miešaní smažíme do zlatohneda.


Pridáme 2 lyžice balzamikového octu a po lyžičke bazalky a oregána. Podusíme asi 2-3 minúty a odstavíme.


Na olejom postriekaný pekáč rozložíme fazuľkové struky a prekryjeme ich cibuľovou zmesou. Navrch poukladáme cherry paradajky (ak sú paradajky trochu väčšie, prekrojte ich napoly). Posypeme strúhanou mozzarellou a vložíme do rozohriatej rúry.


Keď mozzarella začne bublať a chytať zlatistú farbu, vyberieme a servírujeme. Výborne chutí s čerstvou bagetkou, ale dá sa jesť aj osve, prípadne s prílohou podľa vlastnej chuti a nálady.


Buon appetito!

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy