Môj dnešný nedeľný obed bol rýchly, ľahký, voňavý a hlavne chutný. Základ tohto jedla tvoria zelené fazuľkové struky, bohaté na vitamíny A a C, ktoré sú vhodne doplnené mierne karamelizovanou cibuľou. Farebne spestrené paradajkami a mozzarellou to vytvára peknú taliansku trikolóru.
Ak si to chcete vyskúšať, pozháňajte si:
- zelené fazuľky
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- cukor
- soľ
- čierne korenie
- balzamikový ocot
- sušenú bazalku
- sučené oregáno
- cherry paradajky
- mozzarellu
- olivový olej
Struky zelenej fazuľky očistíme od zvyškov stoniek a lístkov, umyjeme a ponoríme do vriacej vody asi na 3 minúty. Scedíme, osušíme a odložíme stranou.
Na panvici rozohrejeme trocu olivového oleja. Pridáme na tenké polmesiačiky nakrájanú cibuľu, rozdrvený cesnak a 2 lyžičky cukru. Osolíme, okoreníme a pri častom miešaní smažíme do zlatohneda.
Pridáme 2 lyžice balzamikového octu a po lyžičke bazalky a oregána. Podusíme asi 2-3 minúty a odstavíme.
Na olejom postriekaný pekáč rozložíme fazuľkové struky a prekryjeme ich cibuľovou zmesou. Navrch poukladáme cherry paradajky (ak sú paradajky trochu väčšie, prekrojte ich napoly). Posypeme strúhanou mozzarellou a vložíme do rozohriatej rúry.
Keď mozzarella začne bublať a chytať zlatistú farbu, vyberieme a servírujeme. Výborne chutí s čerstvou bagetkou, ale dá sa jesť aj osve, prípadne s prílohou podľa vlastnej chuti a nálady.
Buon appetito!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára