Kedysi dávnejšie som na jednom talianskom webe našiel celkom jednoduchý a zaujímavo vyzerajúci pokrm, pozostávajúci z paradajok a vajíčka. Skúšal som si spomenúť na tú stránku, žiaľ márne - vtedy som ešte nepoužíval bookmarky a pamäť mi slúžila asi lepšie :-)
Nasledujúci recept bude teda akousi deviáciou pôvodného, verím však, že ak ho vyskúšate, bude chutiť aj Vám.
Potrebujete na to:
- 2 väčšie paradajky
- 2 vajíčka
- soľ
- čierne korenie
- bešamel
- bylinky podľa chuti
Paradajky sparíme vriacou vodou. Necháme ich vychladnúť a ošúpeme ich. Odrežeme z nich vŕšok a vydlabeme vnútro. Do takýchto paradajkových košíčkov vpustíme surové vajíčko, teda jeho obsah, samozrejme :-) Osolíme, okoreníme, pridáme štipku čerstvých byliniek a prikryjeme odrezaným vrchnáčikom. Ako bylinky môžete použiť petržlenovú vňať, žeruchu, pažítku, bazalku, trebuľku, proste hocičo, čo je zelené, voňavé a máte to poruke.
Naplnené paradajky uložíme do zapekacej misky, postriekame trochu olivovým olejom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na cca 15-20 minút, teda až sa vajíčko vnútri "neuvarí" natvrdo. Trvá to dlhšie, ako keby sa varilo v škrupinke, takže ak nechcete mať "hniličku", tak ho radšej nechajte piecť dlhšie.
Servírujeme horúce, preliate bešamelom (či už kúpeným alebo vlastnoručne spraveným) a ozdobené zvyšnými bylinkami.
Dobrú chuť.
2 komentáre:
To máš toľko času variť? Treba aj pracovať. hihi. Ale ako teplé predjedlo super.
To sú poväčšinou rýchle teplé večere :-)
Zverejnenie komentára