streda, novembra 19, 2008

Cuketové carpaccio s píniovymi orieškami


Keďže som sa včera do prasknutia objedol baklažánovými rolkami, dnes som sa rozhodol pre niečo strohejšie. Nevarené, nepečené, zato rovnako chutné a sýte - a aj zdravé. Carpaccio z cukety s fetou a píniovými orieškami.

Pri príprave sa nám zíde:

  • cuketa
  • syr feta
  • píniové oriešky
  • čerstvá mäta
  • citrónová kôra (z 1/2 citróna)
  • olivový olej
  • čierne korenie


Cuketu nakrájame na papierovo tenučké plátky, ako sa na carpaccio patrí. Ja som na to použil strúhadlo na uhorky, ale ak sa vám chce piplať s nožom, smelo do toho :-) Nakrájanú cuketu premiešame v miske s postrúhanou citrónovou kôrou a posekanou mätou. Ochutíme mletým čiernym korením.


Pridáme rozmrvenú fetu a píniové oriešky. Pokvapkáme olivovým olejom a servírujeme.


Tak ako vidíte, za 5 minút môžete mať hotovú ľahkú večeru. Výborne sa to ale hodí ako príloha ku grilovaným jedlám, takže najbližšie, keď BBQ sezóna zaklope na dvere, budete vedieť, čím prekvapiť hostí.

Buon appetito!

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy