nedeľa, mája 02, 2010

Ragú s kuracou pečeňou a jablkom


V poslednom čase sme si veľmi obľúbili taliansku kuchyňu, pretože je ľahká na strávenie, časovo nenáročná a hlavne chutná. Na Sardínii sme mali tiež možnosť ochutnať okrem iného i niekoľko druhov cestovín. Mne teda osobne veľmi chutili makaróny s mušľami, šafránom a cuketou. Rozmýšľala som teda, čo pripravím tento víkend aby som nám pripomenula príjemné dni strávené mimo domova a okrem toho potešila i manžela, ktorý kuchyňu na taliansky spôsob zbožňuje. Našla som jeden recept, ktorý dnes uverejňujem na našom blogu a dúfam, že vám bude chutiť tak, ako chutil nám.

Ingrediencie:

  • kuracia pečeň
  • cestoviny (penne)
  • oranžová paprika
  • cuketa
  • stopkový zeler
  • mrkva
  • cibuľa
  • petržlenová vňať
  • jablko
  • slepačí vývar
  • smotana - sladká
  • múka
  • strúhaný parmezán
  • biele víno
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej


Kuraciu pečeň dôkladne umyte a povarte asi 5 minút v bielom víne.


Medzitým si očistite zeleninu, pokrájajte ju na malé kúsky a chvíľu restujte na olivovom oleji, asi tak 3-4 minúty.

Pridajte uvarenú pečeň, ktorú ste si predtým pokrájali na stredne veľké kúsky a napokon i jablko. Poprášte zmes múkou a nechajte ju vstrebať. Potom pridajte 1 dcl bieleho vína a alkohol nechajte odpariť. Napokon zalejte zmes kuracím vývarom a duste asi 15-20 minút.



Minútu pred dovarením pridajte smotanu a dochuťte soľou a korením.


Penne s ragú podávajte posypané parmezánom a petržlenovou vňaťou.


Dobrú chuť praje Paloma :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy