nedeľa, apríla 25, 2010

Pečený losos s feniklom


Možno ste si všimli, že nám minulý týždeň akosi "vypadol" recept. Nebolo to našou vinou, ale náš štvordňový výlet na Sardínii sa nám nedobrovoľne natiahol na celý týždeň, keďže skoro každé letisko v Európe bolo odstavené. Nakoniec sme domov aj tak neleteli, ale zvolili sme dobrodružnú 36 hodinovú cestu po železnici, vode a vlastnej osi... ale to je už iný príbeh. Slnečná Sardínia nám zato ponúkla pokrmy, po ktorých som si oblizoval prsty, či to bola pikantná chobotnica, šafránové makaróny, grilované pecorino alebo steak zo somárika. A tak môj dnešný recept bude venovaný práve tejto krásnej a voňavej krajine...

Na prípravu som použil:

  • filety z lososa
  • fenikel
  • štvorfarebné korenie
  • soľ
  • olivový olej


Za lyžičku farebného korenia nahrubo rozdrvíme v mažiari. Takto namletým korením posypeme lososové filety a na kocky nakrájaný fenikel. Okorenené feniklové kocky restujeme asi 2 minúty na olivovom oleji.


Do stredu papiera na pečenie uložíme filetu z lososa a pridáme orestovaný fenikel. Osolíme, pokropíme olivovým olejom a celé to zabalíme - vznikne nám tak papierová taštička s porciou pre jednu osobu.


Taštičky poukladáme na plech a dáme piecť na 12 minút do vyhriatej rúry (200°C). Po upečení obsah preložíme na taniere a môžeme servírovať.


Buon appetito !

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy