pondelok, mája 24, 2010

Morčacia roláda v pistáciovom kabátiku


Dnes Vám predstavím recept, ktorého názov na prvý pohľad môže pripomínať môj nedávny výtvor, jeho chuť, výzor a hlavne príprava sa však podstatne líšia. Koniec koncov, vyskúšajte si to a posúďte sami... a pripravte si:

  • morčacie prsia
  • mortadella
  • 100 g pistácií
  • petržlenová vňať
  • tymián
  • cesnak
  • biele víno
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej


Morčacie prsia nakrájame na plátky a na tenko ich vyklepeme. Potrieme ich cesnakom a pomasírujeme trochou olivového oleja. Plátky poukladáme vedľa seba, aby sa trochu prekrývali a prikryjeme ich tenkými plátkami mortadelly. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a zrolujeme do rolády.


Roládu osolíme, okoreníme, vyváľame v nahrubo nasekaných pistáciách a uložíme do pekáča, vymasteného 2 lyžicami olivového oleja. Posypeme zvyškom mletých pistácií, pridáme trocha tymiánu, podlejeme 1 dcl bieleho vína a vložíme do rozpálenej rúry (180 °C). Pečieme asi 40 minút, pričom každých 10 minút roládu podlejeme 1 dcl vína.


Potom už stačí roládu iba nakrájať a servírovať. Nezabudnite na skvelý vínovo-pistáciový výpek a prelejte ním na tanieri uložené roládové kolieska.


Dobrú chuť !

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy