Aj keď je čas predveľkonočný v obchodoch ide na dračku šunka, vajíčka a klobásky, rozhodol som sa pripraviť dnes na obed niečo iného charakteru. Jednak mi pseudozvyky Veľkej noci nevravia nič, jednak neholdujem klasickej slovenskej veľkonočnej kuchyni. A tak vznikol nasledovný pokrm, ideovo inšpirovaný receptom z našej výhry.
Použité suroviny:
- morčacie prsia
- čerstvá bazalka
- sušené paradajky
- cesnak
- cukety
- biele víno
- soľ
- čierne korenie
- oregáno
- olivový olej
V mixéri rozmixujeme 100 g sušených paradajok, za hrsť lístkov bazalky, 2 strúčiky cesnaku a 2 lyžice olivového oleja. Vznikne nám veľmi príjemne voňavá hmota.
Plátky morčacieho mäsa vyklepeme na tenko, natrieme pripravenou zmesou, zvinieme do roliek a spevníme viacerými špáradlami. Rolky potom medzi špáradlami priečne rozrežeme na menšie "slimáčiky". Cukety umyjeme, odkrojíme konce a pokrájame ich pozdĺžne na tenké plátky. Vložíme ich na minútu do vriacej slanej vody, potom ich prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
Pripravené mini roládky prudko opečieme na olivovom oleji z oboch strán. Opečené rolády podlejeme 1 dcl bieleho vína a pomaly ich prikryté dusíme asi 15 minút. Osolíme, okoreníme a pridáme 2 štipky mletého oregána. Pred koncom pridáme do výpeku blanšírované cukety (môžete ich takisto skrútiť do mini závitkov).
Podávame s opekanými zemiakmi a cherry paradajkami.
Dobrú chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára