Vyzerá to tak, že sa u nás s krevetami roztrhlo vrece... minulý týždeň Palomine krevetky so zemiakovým krémom, cez týždeň moje pomarančové krevetové antipasti, no a dnes do tretice všetko najlepšie: Krevetová polievka so sherry. Ok, priznám sa, je to trochu z núdze cnosť a recept na dnešný obed vznikal tak trochu za pochodu a z aktuálne dostupných surovín v domácnosti. Čuduj sa svete, vzniklo z toho niečo vcelku chutné a voňavé :-) Ak si to chcete vyskúšať, zídu sa Vám:
- lúpané krevety
- cibuľa
- cesnak
- jarná cibuľka
- petržlen
- zemiaky
- tymián
- chilli
- rybí bujón
- cherry
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Cesnak očistíme, rozdrvíme a vložíme do hrnca s ešte studeným olivovým olejom. Keď sa začne olej zohrievať a cesnak prenikavo voňať, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Cibuľu smažíme do sklovita, cesnak vyberieme a vyhodíme, akonáhle začne hnednúť.
Pridáme na kocky nakrájaný pertžlen, zelenú cibuľku a na drobno nakrájané zemiaky. Chvíľu všetko spolu smažíme. Pridáme tymián a mleté chilli, prilejeme rybí bujón a trochu vody. Premiešame, privedieme do varu a pomaly varíme, dokiaľ nie je zelenina mäkká.
Polovicu polievky odoberieme a rozmixujeme. Jemný zeleninový krém vrátime naspäť do hrnca, prisypeme krevety, pridáme 1 dcl sherry a varíme ešte asi 5 minút. Osolíme, okoreníme...
... a môžeme podávať.
Dobrú chuť :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára