Počas prehrabávania sa rôznymi zbierkami receptov som narazil na jeden, ktorý ma oslovil svojou jednoduchosťou. A aj keď sa Palomita naposledy tiež venovala krevetám, neodradilo ma to a spáchal som ľahký, rýchly a voňavý olovrant (vhodný aj ako predjedlo).
Použil som:
- lúpané krevety
- pomarančová šťava
- citrónová šťava
- citrónová kôra
- sladká paprika
- chilli
- mletá rasca
- soľ
- maslo
- olivový olej
Z 1/2 dcl olivového oleja, 3 lyžíc pomarančovej šťavy, 1 lyžice citrónovej šťavy, 2 lyžic strúhanej citrónovej kôry, štipky soli, 1/2 lyžičky sladkej papriky, 1/2 lyžičky chilli a 1/2 lyžičky mletej rasce si pripravíme marinádu. Poriadne ju rozmiešame, nech sa komponenty dobre spoja a vložíme do nej vylúpané krevety. Marinujeme aspoň 15 minút.
Krevety vyberieme z marinády. Marinádu odložíme nabok, ešte sa nám zíde. Na panvici rozpustíme lyžicu masla, pridáme lyžicu olivového oleja a krevety na ňom osmažíme z oboch strán (každú stranu asi 2-3 minúty).
Krevety vyberieme a odložíme do tepla. Do panvice vylejeme zvyšok marinády, pridáme ešte 2 lyžice pomarančovej šťavy a za stáleho miešania necháme omáčku zhustnúť a zredukovať na polovicu. Krevety uložíme na tanier, prelejeme voňavou omáčkou a servírujeme. Nakrájaná bageta sa k tomu náramne hodí.
Pohár bieleho vína určite nič nepokazí. Tak teda nazdravie a dobrú chuť :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára