streda, septembra 19, 2012

Köfte kebab


Lístie na stromoch pomaly začína meniť farby a my dostávame "grilovaciu" náladu. Sem tam sa účastníme grilovačiek u priateľov alebo si pripravíme niečo doma. Dnes bol naozaj pekný jesenný deň, čo je tu v Nemecku celkom neobvyklé. Väčšinou je obloha zatiahnutá a všetko je sivé. Preto vyhľadávame ešte príležitosť najesť sa na čerstvom vzduchu. Dnes to teda vyšlo a obed bol i rýchlo hotový.

Suroviny na prípravu:

  • mleté jahňacie mäso (asi 500g)
  • 3 tobolky kardamónu
  • 2 lyžice semienok koriandru
  • 1 cm koreňa zázvoru
  • 3 klinčeky
  • 2 lyžičky rasce
  • cibuľa
  • cesnak
  • mäta
  • jogurt
  • mätová omáčka
  • limetka
  • soľ
  • 6 guličiek čierneho korenia
  • olivový olej
 

Rozohrejte panvicu a nasucho na nej pražte koriander, rascu, klinčeky, kardamón a čierne korenie dokedy trochu nestmavne a nezačne voňať. Takto opražené korenie rozdrvte v mažiariku.


Zázvor a cesnak nastrúhajte a pridajte s korením k pomletému mäsu. Do zmesi ďalej pridajte nadrobno pokrájanú cibuľu s posekanou mätou a posoľte.


Zo zmesi tvarujte menšie šišky a napichujte ich na ihlice. Kebaby potom opekajte na olivovom oleji pri striedavom otáčaní z každej strany. Ideálne je, ak môžete grilovať na priamom ohni. Podávajte ich s tureckým chlebom a s mätovou omáčkou rozmiešanou v jogurte. Mäso pred podávaním pokropte limetkovou šťavou.


Dobrú chuť praje Paloma :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy