nedeľa, novembra 06, 2011

Koláčiky s chlebovou plnkou


Dosť dlho sme sa na našom blogu venovali prakticky iba hlavným jedlám. Na pochúťky, snacky a podobné oblížprsty sme nejako pozabudli - a preto Vám dnes ponúkam jednoduchú a trocha aromatickú chuťovku... gróf Dracula sa Vám po nej určite vyhne veľkým oblúkom :-)


Suroviny na prípravu:

  • čerstvý chlieb
  • píniové oriešky
  • 5 strúčikov cesnaku
  • čerstvé oregáno
  • čierne olivy
  • lístkové cesto
  • maslo
  • soľ
  • čierne korenie


Píniové oriešky osmažíme na panvici do zlatohneda. Nasypeme ich do mixéru spolu so striedkou z 2 krajcov chleba, 50 g masla, hrsťou čerstvých lístkov oregána a 5 ošúpaných strúčikov cesnaku. Rozmixujeme na hladkú kašu a podľa chuti osolíme a okoreníme.

Z lístkového cesta povykrajujeme kolieska, hrubo ich natrieme chlebovo-cesnakovou zmesou, ozdobíme prekrojenými čiernymi olivami a dáme piecť na 20-25 minút pri teplote 180 °C.


Vznikne nám tak jednoduchá pochúťka, vhodná k večernému posedeniu pri pohári vína.


Dobrú chuť a nazdravie praje Paloma :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy