nedeľa, novembra 07, 2010

Ryba na jablkách s plodmi mora


Pri včerajšej návšteve obchodu moju pozornosť upútali pekné červené filety dosiaľ mne neznámej morskej ryby. Keďže vyzerali na prvý pohľad pekne, neváhala som a vložila ich do košíka. Zároveň som si v hlave občerstvila recept, na ktorý som mala zálusk už dávnejšie, prihodila ďalšie potrebné suroviny (viď nižšie) a pochúťka bola hotová. Teda takmer. Ešte ju bolo treba spraviť :-)


Použité suroviny:

  • morská ryba (červená pramica)
  • morské plody
  • cesnak
  • cibuľa
  • mladá cibuľka
  • jablko
  • citrón
  • jablkové víno
  • maslo
  • soľ
  • čierne korenie
  • smotana
  • škrobová múčka


Na masle speníme pokrájanú cibuľku a neskôr pridáme i pretlačený cesnak a morské plody. Všetko chvíľu restujeme.


Medzitým si na tanieri rozložíme pokrájané jabĺčko a kúsky ryby. Všetko pokropíme šťavou z polovice citróna, jemne posolíme a necháme chvíľu postáť.



Napokon rybu i s jablkom spolu s nakrájanou mladou cibuľkou pridáme k morským plodom, zalejeme jablčným vínom (tak aby víno pokrylo suroviny v hrnci) a dusíme asi 8 minút.


Keď je ryba udusená, vyberieme ju spolu s morskými plodmi i jablkami nabok a necháme v teple. Medzitým do omáčky, ktorá nám zostala v hrnci, pridáme škrobovú múčku rozmiešanú s trochou smotany na varenie. Omáčku prehrejeme a dochutíme podľa potreby soľou a korením. Rybu i morské plody podávame preliate omáčkou a so šafránovou ryžou.


Dobrú chuť praje Paloma :-)

1 komentár:

Ivana povedal(a)...

http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=829473#diskuse

Vyskúšané, skutočne to bolo veľmi dobré. Ďakujeme za receptík

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy