nedeľa, novembra 28, 2010

Králik s artičokmi


Artičok je jedlá rastlina, ktorá má čistiace účinky na organizmus. Mimo mnoho iných priaznivých účinkov ochraňuje našu pečeň, znižuje hladinu cholesterolu a udržuje v našich črevách priaznivé prostredie pre bakteriálnu flóru. Obsahuje taktiež veľa bielkovín, ktoré sú potrebné pre nárast svalovej hmoty. Už dlhšiu dobu sa s manželom venujeme aktívnemu posilňovaniu a preto môžem dnešný obed venovať tým, ktorý chcú mať popri športe pekne vyformované telo a cítiť sa zdravo. Ak si k mäsu s týmto jedlým kvetom doprajete aj misku prírodnej, tmavej ryže, máte zdravý a veľmi jednoduchý obed.

Ingrediencie:

  • králičie stehná
  • artičoky
  • cibuľa
  • biele víno
  • soľ
  • olivový olej


Králičie stehná vykostíme a pokrájame na menšie kúsky. Cibuľu očistíme, pokrájame na kocky a chvíľu smažíme spolu s mäsom. Pridáme artičoky pokrájané na mesiačiky. Ak nemáte možnosť zohnať čerstvé, môžete použiť artičoky z konzervy.


Všetko zalejeme 2 dcl bieleho vína a necháme ho prudko odpariť. Pridáme trochu vody, posolíme a mäso dusíme zhruba asi tak 15minút. Mäso by malo byť mäkké ale nie rozvarené. Medzitým pripravíme ryžu klasickým spôsobom. Prírodná tmavá ryža je tuhšia, než biela. Doba jej prípravy trvá asi 30 minút.



Ryžu rozložíme na tanier a na ňu servírujeme mäso aj so šťavou.


Dobrú chuť praje Paloma :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy