sobota, apríla 25, 2009

Ľahká kukuričná polievka


Chuť vyskúšať zase niečo iné a časovo nenáročné ma viedla k prelistovaniu knihy polievky a eintopfy, kde som našla tento recept. Potrebujeme naň suroviny:

  • konzervovaná kukurica
  • cibuľa
  • bujón
  • smotana na varenie
  • pažítka
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej


Do hrnca dáme nakrájanú cibuľu a kukuričné zrná z konzervy (môžete použiť i mrazenú kukuricu) oboje chvíľu posmažíme na olivovom oleji, kým cibuľa nechytí zlatistú farbu.


Pridáme vodu, zeleninový bujón a asi 10 minút dusíme pod pokrievkou.


Potom vyberieme kukuricu z vývaru a pomelieme ju na kašovitú hmotu.


Kašu prepasírujeme cez husté sitko do vývaru, aby sa nám tam nedostali šupky z kukurice.


Pridáme smotanu, podľa potreby zahustíme a dochutíme.


Na záver posypeme polievku pažítkou, pridáme na dozdobenie pár celých kukuričných zŕn a môžeme podávať s kukuričným chlebom. K sýtejšej verzii môžeme ešte použiť pár koliesok praženej klobásky či údeného kabanosu.


Dobrú chuť želá Paloma :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy