nedeľa, novembra 24, 2013

Toskánska teľacia polievka


Táto sýta, hustá polievka je vhodnou obmenou "nedeľného" vývaru. Skôr by som ju nazvala "Eintopf". Mäsko po vyvarení pekne pokrájajte a podávajte s polievkou. A verte mi, že na druhý deň chutí ešte lepšie :-)

Ingrediencie:

  • teľacie s kosťou
  • 1 mrkva
  • 1 pór
  • 1 väčšia biela repa 
  • 1 červená cibuľa
  • 1/2 šálky sušeného hrachu
  • 1/2 šálky pohánkových krúpov
  • 4 paradajky
  • bazalka
  • hovädzí bujón
  • soľ
  • biele korenie
  • 1 šálka cestovín


Vopred namočený hrach dajte do vody a spolu s mäsom i hovädzím bujónom priveďte k varu. Následne stiahnite na slabší plameň a postupne zbavte vyplavenej peny.


K vývaru potom pridajte na drobno pokrájanú červenú cibuľu, na menšie kusy pokrájané paradajky. mrkvu a bielu repu. Vhoďte i pár lístkov čerstvej bazalky. Polievku pomaly varte asi 2 hodiny. Napokon do nej pridajte i pohánku a na kolieska pokrájaný pór. Môžte pridať i čerstvý tymián. Varte ešte asi pol hodinu. Hotovú polievku odstavte zo sporáka, dochuťte soľou i bielym korením, lístky bazalky vyberte von a nechajte ju ešte ďalšie 2 hodiny odpočívať.


Potom ju pomaly znovu priveďte k varu a dosypte do nej primerané množstvo cestovín. Najlepšie vermicelli alebo im podobné rezance a varte ich v polievke kým nezmäknú.


Dobrú chuť praje Paloma :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy