sobota, februára 02, 2013

Jahňacia masala


Dnešný obed sa niesol v duchu Indie. Jahňacinu obľubuje najmä manžel, tak som mu pripravila také malé potešenie pre jeho chuťové poháriky. Prázdny tanier hovoril za všetko, dokonca si ešte dokladal. Zostávam teda vo viere, že neklamal ;-)

Ingrediencie:

  • jahňacie mäso
  • šošovica
  • 1 cibuľa
  • strúčik cesnaku
  • bobkový list
  • mleté chilli
  • zelená chilli paprička
  • kurkuma
  • garam masala
  • petržlenová vňať
  • rasca
  • škorica
  • soľ
  • repkový olej


Vo woku na oleji orestujte najskôr rascu, bobkové listy a celú škoricu, kým rasca nezačne praskať.


Potom do panvice pridajte nadrobno pokrájanú cibuľu a restujte ju do zlatohneda. Potom pridajte jahňacie mäso a tiež ho restujte do hneda.


Napokon pridajte vopred namočenú šošovicu (namiesto šošovice môže byť i cícer), zelenú chilli papričku, cesnak, kurkumu, mleté chilli, podlejte vodou, premiešajte a na miernom plameni varte asi 1 hodinu. Mäso musí byť mäkké. 5 minút pred dovarením vmiešajte garam masalu a osoľte podľa chuti.


Mäso na tanieri posypte petržlenovou vňaťou, kto má rád koriander, použite ho namiesto nej. Podávajte s indickým nekvaseným chlebom chapati.



Dobrú chuť praje Paloma :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy