utorok, júla 17, 2012

Jahňací kebab v jogurtovej marináde


Po trošku dlhšej prestávke vás snáď dnes oslovím jednoduchým receptom vhodným pre letnú grilovačku. A nebudete k tomu potrebovať ani veľa surovín. Jahňacie mäsko má samo o sebe tak výraznú chuť, že by bola škoda ju prebiť niečim iným.

Suroviny na prípravu:

  • jahňacie mäso
  • biely jogurt
  • 3 strúčiky cesnaku
  • šťava z polovice citróna
  • petržlenová vňať
  • bobkové listy
  • oregáno
  • mätová omáčka
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej



V miske vymiešajte marinádu z asi 3 lyžíc bieleho jogurtu, cesnaku, citrónovej šťavy a olivového oleja. Ďalej pridajte sušené oregáno, čierne korenie, soľ a nadrobno posekanú petržlenovú vňať. Mäsko nechajte odpočívať v marináde asi 2 hodinky.


Po vybratí z chladničky ho ponapichujte na ihlice alebo špajdle a pridajte na každý špíz i čerstvý bobkový list. Potom už len opekajte najlepšie na grile (ideálne na priamom ohni) kým mäso nezhnedne. Vo vnútri by malo zostať ružové.


Podávajte so šalátom z paradajok, ozdobeným s vopred nasolenou červenou cibuľkou a s lístkami bazalky. Vhodná je zároveň i mätovo jogurtová omáčka.


Dobrú chuť praje Paloma :-)

1 komentár:

Unknown povedal(a)...

A matova omáčka je v recepte kde?

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy