streda, júna 06, 2012

Murkha Dal


Toto indické jedlo vám pripomenie našu slovenskú šošovicovú kašu, ak ju teda poznáte. Pri príprave tohto jedla sa cesnak takmer pripáli na panvici aby jeho aróma prešla celým jedlom. Vašu kuchyňu pri pridaní ostatných ingrediencií naplno ovládne vôňa orientu.

Suroviny na prípravu:

  • červená šošovica
  • 2 lyžičky semien horčice
  • 2 zelené chilli papričky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • kúsok koreňa zázvoru
  • 2 lyžičky kurkumy
  • cibuľa
  • plechovka kokosového mlieka
  • soľ
  • repkový olej (alebo kúsok masla)


Na rozohriaty olej najskôr do woku nasypeme horčičné semienka a prikryjeme. Keď semienka začnú praskať, pridáme k nim pretlačený cesnak, zázvor a nadrobno nakrájanú cibuľu. Všetko spolu restujeme, kým cesnak i cibuľa nezhnednú.


Potom primiešajte k zmesi kurkumu i zelené chilli papričky a restujte, kým papričky trochu nezmäknú. Prisypte šošovicu a restujte ďalej, kým nezosklovatie.


Primiešajte vodu a kokosové mlieko. Podľa potreby dosoľte, prikryte pokrievkou a duste zhruba 40 minút.


Kaša musí rozvarením šošovice na panvici zhustnúť. Na koniec  ju môžete podľa potreby dochutiť čiernym korením a ihneď servírovať. K jedlu je vhodné podávať indickú placku papad.


Dobrú chuť praje Paloma :-) 

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy