nedeľa, septembra 12, 2010

Prepelica s kuriatkovým ragú


Po nejakých cestovinových receptoch sa mi zase zažiadalo pripraviť niečo z mäska a v obchode mi padli do oka malé chutné prepeličky, ktoré sa vmestili každá do jednej dlane. Dnešný recept nebude ničím výnimočný ale kombinácou chutí príjemne pohladí bruško. Obed na balkóne teda pokračoval a za chvíľu bol zjedený.

Suroviny na prípravu:

  • prepelice
  • cibuľa
  • tymián
  • estragón
  • cesnak
  • bujón
  • kuriatka (huby)
  • maslo
  • smotana
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej


Celé prepeličky marinujte v olivovom oleji, estragóne, tymiáne, cesnaku a v soli najlepšie pár hodín. Potom ich klasickým spôsobom pečte v rúre asi pri 200°C. Najlepšie je ich najskôr podliať trochou vody, prikryť alobalom a asi 20-25 minút dusiť. Napokon dať alobal dolu, pustiť gril a krásne doopekať pri častom obracaní a potieraní zmesou, v ktorej sa marinovali.

Kuriatka chvíľu prevarte, kým sa z nich nevyplaví všetka nečistota a napokon ich prepláchnite vlažnou vodou. Cibuľu na drobno nakrájajte a orestujte na masle. Pridajte kuriatka, všetko zalejte zeleninovým bujónom tak, aby boli kuriatka ponorené a duste asi tak 30 minút.


Keď sú už kuriatka dostatočne mäkké, pár ich z hrnca vyberte dierkovanou naberačkou a zbytok rozmixujte na kašu. Pridajte pár kvapiek smotany, celé kuriatka vložte naspäť, všetko premiešajte a dochuťte podľa potreby soľou a korením. Máte hotové kuriatkové ragú.


Ako príloha okrem kuriatkového ragú chutne zapasuje i klasická zemiaková kaša ale tak trochu inak. Kašu som pomocou kovovej formy vyklopila na zapekaciu misku, pokvapkala olivovým olejom a nechala zapiecť, kým sa na vrchu nevytvorila mierne chrumkavá kôrka ;-)

Dobrú chuť praje Paloma :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy