nedeľa, marca 07, 2010

Indické cuketové curry


Naši indickí susedia z prízemia sa odsťahovali. Namiesto vône ďalekých krajov, pravidelne sa širiacej okolo ich dverí sa teraz chodbou plazí aróma čerstvej farby - noví nájomníci pravdepodobne maľujú. A tak som sa rozhodol dnešný obed venovať práve pánovi Singhovi a jeho rozvetvenej famílii. Nech sa Vám dobre varí darí aj na novom mieste :-)

Na cuketové curry potrebujeme:

  • 2 cukety
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 cibule
  • 2 chilli papričky
  • zázvor
  • horčičné semená
  • kardamón
  • cukor
  • zeleninový vývar (bujón)
  • soľ
  • arašidový olej

Vo woku rozohrejeme arašídový olej a asi minútu na ňom smažíme horčičné semená. Keď začnú vyskakovať z panvice, pridáme na plátky nakrájanú cibuľu, rozdrvený a nasekaný cesnak, nasekané chilli papričky (zbavené semiačok a žiliek) a nadrobno nakrájaný zázvor. Smažíme spolu asi 5 minút.

Prisypeme 1 lyžičku mletého kardamónu, premiešame a pridáme na kocky nakrájané očistené cukety. Prihodíme ešte lyžičku hnedého cukru a osolíme. Panvicu prikryjeme a pomaly dusíme asi 10 minút. Občas premiešame.

Prilejeme 1.5 dcl zeleninového vývaru, premiešame a pomaly varíme, dokiaľ cuketa nezmäkne, teda zhruba 5 minút.

Podávame s venčekom ryže, ozdobené petržlenovou alebo koriandrovou vňaťou.

स्वादिष्ट खाना :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy