sobota, decembra 12, 2009

Lososová polievka


Minulý týždeň zakončila moja nežnejšia polovička rybaco-ovocnou tropickou bombou. Dnes na jej myšlienky tématicky nadviažem aj ja. Takisto bude v dnešnom recepte hrať prím obyvateľ morí a oceánov - akurát nie teplých tropických vôd ale chladnejšich severných. Jeho veličenstvo losos.

Na výbornú polievku budete potrebovať:

  • filety (príp. steaky) z lososa
  • zemiaky
  • cibuľa
  • petržlenová vňať
  • biele korenie
  • soľ
  • smotana na varenie
  • olivový olej

Cibuľu pokrájame na drobno a do sklovita osmažíme na olivovom oleji. Pridáme umyté a na kocky nakrájané zemiaky (zemiaky nešúpte, iba poriadne vydrhnite), lyžičku bieleho korenia a štipku soli a celé to zalejeme asi 0.5 l vody. Privedieme do varu, prikryjeme a necháme variť, dokiaľ zemiaky nie sú mäkké.

Lososa nakrájame na asi 2 cm veľké kocky a pridáme ich do hrnca. Zmiernime var na minimum a lososa pomaly pošírujeme 3-5 minút (mali by sa tvoriť len malinké bublinky po okrajoch).

Na záver prilejeme asi 1 dcl smotany a celé to spolu prehrejeme - ale už nevaríme. Na tanieri polievku ozdobíme čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou (alebo kôprom, ak Vám jeho vôňa nevadí tak ako mne :-).


Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy