piatok, februára 20, 2009

Marinované tofu na cibuľke


S tofu ste sa už určite stretli. Toto morskou soľou vyzrážané sójové mlieko, teda 豆腐, má už pekných 2000 rokov a jeho história sa začala písať v Číne. O niekoľko sto rokov neskôr sa tofu dostalo do Japonska a v (česko) slovenských obchodoch sa začalo objavovať až začiatkom 90-tych rokov minulého storočia.

Tofu je bohaté na bielkoviny a chudobné na tuky a kalórie a dokonca neobsahuje žiaden cholesterol. Tofu je teda presne to, čo naša telesná schránka potrebuje.

Spravte si preto spolu so mnou chutnú, jednoduchú a zdravú večeru. Budete na to potrebovať:

  • tofu
  • cibuľu
  • cesnak
  • sójovú omáčku
  • drvené chilli
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej


Tofu nakrájame na malé kocky. Zalejeme marinádou, korú si pripravíme z 2-3 lyžíc sójovej omáčky, 1 lyžice oleja, štipky soli, mletého čierneho korenia, chilli a rozdrveného strúčika cesnaku. Necháme odpočívať asi 20-30 minút.


Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme na troche rozpáleného oleja do sklovita. Pridáme marinované tofu a smažíme ďalších 10 minút.


K takejto sójovej lahôdke sa výborne hodí tmavý chlieb a kyslé uhorky.


食飯 (sihk faahn) !

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy