Pár receptov z brokolice som Vám už predstavil. Po výbornej krémovej polievke a ďalekou Indiou voňajúcej špecialite Vám dnes ponúkam ďalší ľahko stráviteľný pokrm, ktorý okrem naplnenia bruška dodá telu zdraviu prospešné látky.
Na prípravu som použil:
- 3 väčšie zemiaky
- 1 menšiu kytičku brokolice
- 1/2 pochúťkovej smotany
- 2 strúčiky cesnaku
- zelenú cibuľku
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Zemiaky umyjeme, očistíme kefkou a dobre poprepichujeme. Pokvapkáme ich olivovým olejom a dáme piecť do predhriatej rúry. Pečieme, až dokiaľ nie sú mäkké - podľa typu zemiakov až 1 hodinu. Po upečení ich vyberieme z rúry a necháme trochu vychladnúť. Rúru nevypínajte, ešte ju použijeme.
Na spodok hrnca nalejeme 1-2 dcl vody a privedieme do varu. Vložíme rozobraté ružičky brokolice (pokiaľ možno bez stoniek) a necháme pariť asi 5 minút.
Na panvici rozohrejeme 1 lyžicu olivového oleja. Prihodíme nakrájanú zelenú cibuľku, prudko osmažíme, pridáme rozdrvený cesnak, premiešame a po minúte odstavíme.
Zemiaky rozrežeme po dĺžke. Lyžičkou vydlabeme zo zemiakov striedku a vzniknuté korýtka poukladáme naspäť na pekáč. V mixéri rozmixujeme sparenú brokolicu, striedku zo zemiakov, opraženú cibuľku a cesnak a 1/2 pochúťkovej smotany. Osolíme, okoreníme a mixujeme, dokiaľ nám nevznikne bledozelená jednoliata zmes.
Takto pripravenou brokolicovou penou naplníme zemiakové korýtka a dáme zapiecť na 15-20 minút do rúry.
Servírujeme horúce - ale pozor na jazyk, brokolicová zmes drží teplo dosť dlho... Au...
Dobrú chuť.
3 komentáre:
"ale pozor na jazyk, brokolicová zmes drží teplo dosť dlho... Au..." vlastný poznatok? hihi....
presne tak, bol som pahltny :-)
MNAM...
Zverejnenie komentára