Dnes som si zase vzal na mušku špenát, zeleninu niektorými ospevovanú a inými odmietanú. Už je síce známe, že neobsahuje toľko veľa železa, ako sa o ňom tvrdilo, napriek tomu je to stále bohatý zdroj vitamínov A a C. Tí z Vás, ktorí majú špenát od detstva zafixovaný ako niečo nechutné, nech si ho v tomto recepte kľudne nahradia mangoldom alebo hoci aj Romano šalátom. Podobne, ak nemáte k dispozícii kozí syr, použite ovčí - poslúži Vám rovnako dobre.
Kto ale chce byť silný ako Popeye, nech si pripraví:
- čerstvý špenát
- kozí syr
- čierne olivy
- dusenú šunku
- chilli
- bazalku
- oregáno
- čierne korenie
- olivový olej
Špenátové listy umyjeme, osušíme a zbavíme stoniek. Listy vyrovnáme a poukladáme na ne pokrájané čierne olivy, nakrájané chilli papričky, rozmrvený kozí syr a na malé štvorčeky pokrájanú šunku. Ochutíme bazalkou, oregánom, mletým čiernym korením a zavinieme do rolky, ktorú prichytím špáradlom.
Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a z oboch strán na ňom osmažíme pripravené rolky. Keď sa farba špenátu zmení z jasnozelenej na tmavozelenú, večera je hotová.
Podávame s osmaženou bagetou alebo hriankou s cesnakom.
Dobrú chuť.
1 komentár:
mega dobré to musí byť!
Zverejnenie komentára