štvrtok, mája 07, 2009

Špenátové rolky s kozím syrom


Dnes som si zase vzal na mušku špenát, zeleninu niektorými ospevovanú a inými odmietanú. Už je síce známe, že neobsahuje toľko veľa železa, ako sa o ňom tvrdilo, napriek tomu je to stále bohatý zdroj vitamínov A a C. Tí z Vás, ktorí majú špenát od detstva zafixovaný ako niečo nechutné, nech si ho v tomto recepte kľudne nahradia mangoldom alebo hoci aj Romano šalátom. Podobne, ak nemáte k dispozícii kozí syr, použite ovčí - poslúži Vám rovnako dobre.

Kto ale chce byť silný ako Popeye, nech si pripraví:

  • čerstvý špenát
  • kozí syr
  • čierne olivy
  • dusenú šunku
  • chilli
  • bazalku
  • oregáno
  • čierne korenie
  • olivový olej


Špenátové listy umyjeme, osušíme a zbavíme stoniek. Listy vyrovnáme a poukladáme na ne pokrájané čierne olivy, nakrájané chilli papričky, rozmrvený kozí syr a na malé štvorčeky pokrájanú šunku. Ochutíme bazalkou, oregánom, mletým čiernym korením a zavinieme do rolky, ktorú prichytím špáradlom.


Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a z oboch strán na ňom osmažíme pripravené rolky. Keď sa farba špenátu zmení z jasnozelenej na tmavozelenú, večera je hotová.


Podávame s osmaženou bagetou alebo hriankou s cesnakom.


Dobrú chuť.

1 komentár:

germa povedal(a)...

mega dobré to musí byť!

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy