Klasickú kuraciu (či slepačiu) polievku určite poznáte. Dnes Vám predstavím polievku, varenú takisto z kuraciny - táto je ale mierne šmrncnutá juhovýchodnou Áziou a varí sa nie v hrnci, ale vo woku. Samozrejme, kuracinu môžete nahradiť aj iným mäsom: ak náhodou autom zrazíte bažanta, šup s ním do kufra - bažantia polievka je výborná a na dôvažok, taký "hit on the road" bažant nemá v sebe žiadne broky :-)
Potrebné ingrediencie:
- kuracie mäso
- mandľové lupienky
- slepačí bujón
- citrónová kôra
- citrónová šťava
- sójová omáčka
- zelená cibuľka
- mrkva
- soľ
- čierne korenie
- repkový olej
Vo woku rozpálime trochu repkového oleja a do sklovita na ňom osmažíme nakrájanú zelenú cibuľku. Pridáme na kúsky pokrájané kuracie mäso a na tenké pásiky nakrájanú mrkvu a smažíme, dokiaľ kuracina nezbelie.
Prilejeme 0.7 dcl slepačieho vývaru, pridáme lyžicu citrónovej šťavy, lyžicu sójovej omáčky, citrónovú kôru a mandľové lupienky. Privedieme do varu a na miernom stupni varíme asi 10 minút.
Pred podávaním ozdobíme trochou mandľových lupienkov a petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť !
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára