Keďže vonku to už pomaly vonia letom, mávame častejšie chuť na niečo ľahšie. Niečo, čo nám veľmi nepreplní bruško a aspoň máme o chvíľu zámienku, že si potrebujeme zase zgustnúť na niečom malom. Dnešný recept bude ľahký, na tanieri toho veľa nezaberie ale zostane nám zase priestor na rýchle vytrávenie :-)
Budeme potrebovať:
Budeme potrebovať:
- kuracie stehná
- strúhaný parmezán
- tymián
- majorán
- cesnak
- petržlenovú vňať
- soľ
- čierne korenie
- maslo
Kuracie stehná zbavíme kože, spodnej časti kosti, posolíme ich a pokoreníme. Na panvici rozpustíme maslo a chvíľu na ňom posmažime prelisovaný cesnak. Po vychladnutí pridáme k cesnaku a maslu parmezán, petržlenovú vňať, majorán a sušený tymián.
Kuracie stehná obalíme v tejto zmesi a napokon v strúhanke, ktorú sme si nasypali do taniera. Poukladáme na maslom vymastený pekáč a zapekáme pri teplote 200°C, kým strúhanka nechytí zlatistú farbu.
Medzitým si pripravíme šalát z paradajok, čakanky a mladej cibuľky. Zasypeme soľou a keď zelenina pod vplyvom soli zvlhne, pridáme ocot, trochu cukru, čierneho korenia a môžeme podávať. Ako prílohu môžeme ešte použiť viaczrnný čierny chlieb.
Dobrú chuť praje Paloma :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára