piatok, mája 22, 2009

Kurča v bylinkovo-parmezánovej perinke


Keďže vonku to už pomaly vonia letom, mávame častejšie chuť na niečo ľahšie. Niečo, čo nám veľmi nepreplní bruško a aspoň máme o chvíľu zámienku, že si potrebujeme zase zgustnúť na niečom malom. Dnešný recept bude ľahký, na tanieri toho veľa nezaberie ale zostane nám zase priestor na rýchle vytrávenie :-)

Budeme potrebovať:

  • kuracie stehná
  • strúhaný parmezán
  • tymián
  • majorán
  • cesnak
  • petržlenovú vňať
  • soľ
  • čierne korenie
  • maslo

Kuracie stehná zbavíme kože, spodnej časti kosti, posolíme ich a pokoreníme. Na panvici rozpustíme maslo a chvíľu na ňom posmažime prelisovaný cesnak. Po vychladnutí pridáme k cesnaku a maslu parmezán, petržlenovú vňať, majorán a sušený tymián.

Kuracie stehná obalíme v tejto zmesi a napokon v strúhanke, ktorú sme si nasypali do taniera. Poukladáme na maslom vymastený pekáč a zapekáme pri teplote 200°C, kým strúhanka nechytí zlatistú farbu.

Medzitým si pripravíme šalát z paradajok, čakanky a mladej cibuľky. Zasypeme soľou a keď zelenina pod vplyvom soli zvlhne, pridáme ocot, trochu cukru, čierneho korenia a môžeme podávať. Ako prílohu môžeme ešte použiť viaczrnný čierny chlieb.


Dobrú chuť praje Paloma :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy