Po viac-menej mäsovom týždni som sa zase trochu začal uberať vegetaránskym smerom. Predpokladám, že mi to vydrží dokiaľ nezbadám nejaký dobre hrubý a zvnútra ešte ružový hovädzí steak - v takú chvíľu sa zo mňa stáva mäsožravec, aj keby to malo byť priamo v strede Uttarpradéšu.
Takže teda momentálne som vegetarián a tomu je prispôsobená aj moja dnešná večera. Pestrofarebný šalát z pečených paprík a restovaných paradajok. Príprava je vcelku jednoduchá, ak to chcete vyskúšať, pozhŕňajte na kopu nasledovné suroviny:
Takže teda momentálne som vegetarián a tomu je prispôsobená aj moja dnešná večera. Pestrofarebný šalát z pečených paprík a restovaných paradajok. Príprava je vcelku jednoduchá, ak to chcete vyskúšať, pozhŕňajte na kopu nasledovné suroviny:
- červenú papriku
- žltú papriku
- zelenú papriku
- zopár paradajok
- 2 červené cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- trochu cukru
- citrónovú šťavu
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Papriky prekrojíme na polovice, vyčistíme od semiačok a žíl, položíme prekrojenou stranou na pekáč a vložíme do rozohriatej rúry so zapnutým grilom. Pečieme, kým papriky nesčernajú.
Papriky vložíme na chvíľu do studenej vody, necháme odkvapkať a stiahneme z nich opečenú šupku. Pokrájame ich na tenké pásiky. Paradajky nakrojíme na vrchu do kríža, obaríme vriacou vodou, takisto ochladíme a tiež zbavíme šupiek. Takto sa prakticky zbavíme prebytočnej záťaže žalúdka, ktorý takéto šupy aj tak nedokáže poriadne spracovať.
V panvici rozohrejeme trochu olivového oleja. Do sklovita na ňom osmažime na kolieska nakrájané cibule a rozdrvené strúčiky cesnaku. Pridáme papriky a na menšie kúsky nakrájané paradajky a na miernom stupni smažíme asi 8 minút. Na záver pridáme štipku cukru, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou, ešte raz premiešame a odstavíme.
Podávame buď teplé, s opečenou cesnakovou bagetou, alebo aj ako studený šalát, ako prílohu k iným jedlám (po krátkom odpočinku v chladničke sa chute ešte viac premiešaju a zvýraznia).
Dobrú chuť Vám prajem.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára