Pekné dni plné slniečka nás teraz mnohých často vytiahnu na chalupu. V prírode plnej zelene, vtáčieho štebotu radi zregenerujeme telo aj myseľ. Len čo vytiahnem päty z domu niekam do prírody a započúvam sa do zurčania potoka či šumenia listov, dostávam i hriešnu chuť niečo si zobnúť. Stačil by chlebík s maslom a jarnou cibuľkou ale keďže na onej chalupe mám pri sebe viac surovín, pripravím teda pochúťku, ktorej suroviny len jednoducho nasypete do hrnca a necháte dusiť. Budeme potrebovať:
- hovädzie mäso
- bravčové mäso
- cibuľu
- citrónová šťavu
- kapustu
- zeler
- zemiaky
- petržlen
- mrkvu
- bobkový list
- bujón
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Chvíľu ho posmažíme a keď obelie, pridáme k nemu na väčšie kúsky pokrájanú mrkvu, zeler, zemiaky, petržlen a postrúhanú hlávkovú kapustu. Podlejeme trochou vody, pridáme korenie, bobkový list, soľ, hovädzí bujón (ak nemáme, môžeme použiť vegetu) a šťavu z jedného citróna. Všetko necháme dusiť asi 45 minút, kým suroviny nezmäknú.
Dobrú chuť praje Paloma :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára