piatok, mája 08, 2009

Chalupársky hrniec


Pekné dni plné slniečka nás teraz mnohých často vytiahnu na chalupu. V prírode plnej zelene, vtáčieho štebotu radi zregenerujeme telo aj myseľ. Len čo vytiahnem päty z domu niekam do prírody a započúvam sa do zurčania potoka či šumenia listov, dostávam i hriešnu chuť niečo si zobnúť. Stačil by chlebík s maslom a jarnou cibuľkou ale keďže na onej chalupe mám pri sebe viac surovín, pripravím teda pochúťku, ktorej suroviny len jednoducho nasypete do hrnca a necháte dusiť. Budeme potrebovať:

  • hovädzie mäso
  • bravčové mäso
  • cibuľu
  • citrónová šťavu
  • kapustu
  • zeler
  • zemiaky
  • petržlen
  • mrkvu
  • bobkový list
  • bujón
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej

Na oleji speníme pokrájanú cibuľku, hovädzie a bravčové mäso pomelieme na jemno a pridáme k cibuli.

Chvíľu ho posmažíme a keď obelie, pridáme k nemu na väčšie kúsky pokrájanú mrkvu, zeler, zemiaky, petržlen a postrúhanú hlávkovú kapustu. Podlejeme trochou vody, pridáme korenie, bobkový list, soľ, hovädzí bujón (ak nemáme, môžeme použiť vegetu) a šťavu z jedného citróna. Všetko necháme dusiť asi 45 minút, kým suroviny nezmäknú.

Pochúťku podávame s ražným chlebom alebo bagetou či pečivom podľa chuti.


Dobrú chuť praje Paloma :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy