utorok, mája 12, 2009

Pečené papriky s mozzarellou


Nápad na dnešnú večeru je mojou variáciou pôvodného receptu od Jamieho Olivera. Vznikol tak pokrm farebný, voňavý, vcelku sýty - a hlavne vcelku chutný. Ak neveríte, vyskúšajte.

Zíde sa Vám:

  • žltá paprika
  • cherry paradajky
  • čerstvá bazalka
  • čerstvý tymián
  • cesnak
  • mini mozzarella
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej (s bylinkami a korením)


Cherry paradajky na jednej strane nakrojíme do kríža, sparíme ich vo vriacej vode (30 sekúnd stačí), ochladíme a ošúpeme. Papriku rozkrojíme napoly a vyčistíme od semiačok. Vyčistené paprikové polovičky osolíme, okoreníme a naplníme ošúpanými cherry paradajkami, lístkami bazalky a guľkami mini mozzarelly. Navrch nasypeme 2 nakrájané strúčiky cesnaku, čerstvý tymián a na záver to celé pokropíme ochuteným olivovým olejom.


Naplnené papriky uložíme do olejom vymastenej zapekacej misky. Misku prikryjeme alu-fóliou (alobalom) a vložíme do rozpálenej rúry (200°C). Po 10-15 minútach fóliu odstránime a pečieme ďalších 25-30 minút.

Podávame s bagetou - či s čerstvou alebo jemne opečenou, to je už len iba na Vás.


Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy