Tento druh receptu môžete kľudne použiť ako teplé predjedlo alebo ako ľahkú večeru. Vtedy však vynechajte cesnak aby sa Vám Vaša drahá polovička neotočila chrbtom, prípadne sa cesnakom nadopujte obaja aby nezostal dôvod na výčitky :-)
- čerstvé bagetky
- hliva ustricová
- šampiňóny
- paradajky
- cibuľa
- cesnak
- medvedí cesnak
- sójová omáčka
- vegeta
- čierne korenie
- olivový olej
Na teflónovej panvici chvíľu posmažte nadrobno nakrájanú cibuľu. Potom pridajte nakrájanú hlivu, šampiňóny a smažte, kým huby nechytia zlatistú farbu. Medzitým narežte na paradajkách šupku do kríža a chvíľu ich povarte vo vode.
Sparené paradajky zbavte šupky a pokrájané pridajte k zmesi húb. K zmesi pridajte sójovú omáčku, korenie, vegetu, medvedí cesnak a chvíľu nechajte podusiť pod pokrievkou. Na olivovom oleji posmažte prelisovaný cesnak a potrite ním prekrojené bagetky. Ak bagetky nie sú čerstvé, môžete ich na panvici jemne prepiecť.
Zmes poukladáme na bagety a ihneď podávame. K sýtejšej verzii môžete bagety posypať ešte strúhaným syrom alebo namiesto cesnaku použiť roztierateľný smotanový syr. Zeleninová obloha i plátok pomaranča sa Vám k tejto pochúťke bude veľmi hodiť.
Dobrú chuť praje Paloma :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára