Ako ste už možno postrehli, trochu sa zmenilo záhlavie môjho blogu a okrem používania množného čísla v texte sme pod ním podpísaní už dvaja, teda okrem už známeho kischta s nickom Absik pribudla v zozname autorov aj moja nežnejšia polovička Paloma. Keďže má dobré jedlo rovnako rada ako ja a nápadov má tiež plnú hlavu, bolo by škoda nechať jej talent schovaný pred svetom.
Takže milé dámy, milí páni, prenechávam varešku a klávesnicu svojej pani manželke...
Po predchádzajúcich manželových receptov z kuraciny a zeleniny si dnes spestríme receptár pochúťkou z rybaciny, konkrétne z bieleho jemného mäska vietnamského sumca pangasia, ktorého filety bez kostičiek nám umožnia naplno si jedlo vychutnať.
Budeme potrebovať:
- filety z pangasia
- zemiaky
- vajíčko
- hladkú múku
- mlieko
- smotanu
- horčicu
- bylinkovú soľ
- soľ
- čierne korenie
- majorán
- kôpor
- olej
Rozmrazené filety osušíme, posypeme bylinkovou soľou a necháme chvíľku odležať. Medzitým si pripravíme cestíčko na zemiakové palacinky.
Dva stredne veľké zemiaky postrúhame na jemno. Pridáme jedno vajíčko, hladkú múku, mlieko, soľ, čierne korenie a majorán. Množstvo prísad prispôsobíme tak, aby cesto nebolo ani príliš riedke, ani husté.
Na panvici rozohrejeme trochu oleja a z hotového cesta usmažíme zemiakové palacinky, zhruba vo veľkosti taniera.
Na grilovacej panvici do zlatista opečieme nasoleného pangasia, z oboch strán. Pokiaľ sa pangasius smaží, pripravíme si omáčku z horčice a sladkej smotany. Ochutíme ju soľou, čiernym korením a štipkou cukru. Na záver primiešame trochu kôpru (ak Vám kôpor nevonia, vynechajte ho).
Ugrilované plátky pangasia ukladáme na zemiakové placinky a prelejeme ich horčicovou omáčkou. Ozdobíme nasekanou pažítkou, petržlenovou vňaťou alebo bylinkou podľa vlastného uváženia.
Dobrú chuť.
2 komentáre:
Tak to má byť, v manželstve všetko na polovicu. Aj blog. :-)
Tá placka sa k rybe hodí, možno by bola dobrá aj s cukiny, namiesto zemiakov.
P.S. Talent sa nesmie schovávať pred svetom, som rád že bude viac receptov. Dotohoooo!
Hej aj cuketove placky poznam :-) A tieto palacinky bola skor slabsia verzia placiek..to kvoli tej rybe aby to nebolo zas velmi syte...zemiakove placky s cuketou som uz robila a super su aj s kyslou kapustou priamo v cesticku. Ked robim klasicke placky tak davam petrzlenovu vnat aj slaninku, cibulku a cesto je bez mlieka..zemiaky struham na hrubsom struhadle..mame ich radi take fajne chrumkave. a dik za tip :-)
Zverejnenie komentára