nedeľa, marca 22, 2009

Fettucine s olivami a fetou


Keďže sa pomaly zbavujem potravinových zásob, prispôsobil som dnešný obed práve tomuto trendu. Niečo na štýl "čo dom dal", veď to asi poznáte. Niekedy sa zadarí celkom zaujímavý kompilát, ako aj dnes: mix celkom príjemných vôní, chutí a farieb. Posúďte sami... a ak Vás napadne, čo by ste tam pridali Vy, šupnite to do komentára :-)

Dnešnými hercami v mojej kuchyni boli:

  • cestoviny fettucine
  • cesnak
  • cibuľa
  • chilli
  • šampiňóny
  • syr feta
  • oregáno
  • čierne olivy
  • paradajky
  • cuketa
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej


Fettucine (prípadne iné cestoviny) vložíme do vriacej osolenej vody s pár kvapkami olivového oleja. Keď sú uvarené al dente, vodu zlejeme a hrniec odložíme nabok.

Do druhého hrnca nalejeme 2-3 lyžice olivového oleja. Do ešte studeného oleja pridáme 2 rozdrvené strúčiky cesnaku a olej rozohrejeme. Keď posledný upír utečie z kuchyne, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu. Po dvoch-troch minútach prisypeme nakrájanú cuketu a očistené a nakrájané šampiňóny. Pridáme za lyžičku oregána a štipku mletého chilli a dusíme asi 5 minút.


Keď sú šampiňóny a cuketa dostatočne mäkké, pridáme čierne olivy, pokrájané na kolieska a sparené, ošúpané a nakrájané paradajky. Premiešame a dusíme ďalšie 2 minúty.


Nakoniec do hrnca pridáme 3/4 množstva fety, nakrájanej na kocky a scedené fettucine. Poriadne premiešame, počkáme chvíľu, kým sa feta nezačne pomaly taviť - a máme navarené.


Cestoviny posypeme rozmrveným zvyškom fety a môžeme servírovať.


Buon appetito !

1 komentár:

Anonymný povedal(a)...

to vyzera super !!! :)

olivy ale odporucam vypestovat, tu sa daju kupit semena - http://www.vtipnedarceky.sk/grow-it-rastlinky/vypestuj-si-olivy

ja som kupil a maju uzasnu chut, so zenou tiez vymyslame taketo recepty :)

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy