Po pár bezmäsitých dňoch sa brušku zažiadalo opäť trochu živočíšnych proteínov. Je Vám už asi jasné, že bravčové to nebude. Myslím, že kurátenko bude úplne stačiť na takúto mäsožravú zmenu (Dr. Bukovský by mal zo mňa radosť, hehe).
Na oltár mŕtvemu kuriatku som dnes položil:
- kuracie prsia
- čerstvý koriander
- sójovú omáčku
- olivový olej
- sezamový olej
- citrónovú / limetkovú šťavu
- zázvorovo-cesnakovú pastu *)
- soľ
- čierne korenie
*) môžete nahradiť 2 rozdrvenými strúčikmi cesnaku a nastrúhaným kúskom zázvoru veľkosti palca
V mise rozmiešame 1 dcl sójovej omáčky, 6 lyžíc olivového oleja, 3 lyžice sezamového oleja, 3 lyžice citrónovej, príp. limetkovej šťavy, zázvorovo-cesnakovú pastu (príp. zázvor + cesnak - viď vyššie) a dobrú hrsť nasekaných lístkov čerstvého koriandru. Zmes premiešame a namočíme do nej jemne naklepané kuracie prsia (tupá hrana noža poslúži výborne). Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme odpočívať v chladničke aspoň hodinu.
Grilovaciu panvicu rozohrejeme a jemne postriekame olejom. Kuracie kúsky vyberieme z marinády, uložíme na panvicu, jemne osolíme a nejemne okoreníme a ugrilujeme do zlatohneda. Ešte lepšie by to bolo na otvorenom záhradnom grile - BBQ sezóna je však ešte ďaleko, tak sa teda uspokojíme so sporákom.
Keď sa na mäsku vytvoria mriežky, môžeme servírovať.
Dobrú chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára