Zase sa mi zachcelo trochu vegetariánčiť. Včera som mal mäsový deň, tak to bolo treba nejako vybalansovať :-) A tak som zbúchal jednoduchú, rýchlu, ázijsko-voňavú a celkom farebnú večeru, ktorú by si mohol kľudne dať aj ortodoxný vegán.
V mojej "farebnej panvičke" pristáli tieto suroviny:
- zelená cibuľka
- červená paprika
- žltá paprika
- cesnak
- šampiňóny
- čierne korenie
- teriyaki omáčka
- sezamový olej
- olivový olej
Na panvici rozpálime 2 lyžice olivového oleja. Prisypeme nakrájanú zelenú cibuľku a smažíme asi 2 minúty. Pridáme 3 rozdrvené strúčiky cesnaku a smažíme ďalších 30 sekúnd. Nakoniec pridáme očistené a nakrájané šampiňóny a na kocky nakrájanú červenú a žltú papriku.
Takýto farebný mix smažíme asi 5 minút, dokiaľ papriky a huby nezmäknú. Pridáme 2-3 lyžice teriyaki omáčky, prípadne 2 lyžice sójovej omáčky a 1 lyžicu ryžového vína (ok, môže byť aj biele víno :-), okoreníme čerstvo namletým čiernym korením, pokropíme 1 lyžicou sezamového oleja, premiešame a všetko spolu smažíme ešte asi 2 minúty.
Po odstavení ihneď servírujeme (na mojom obrázku sa z jedla ešte dymí :-). Podávame buď samotné alebo s kôpkou bielej parenej ryže.
Dobrú chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára