Po skoro týždnovej pauze som tu zas. Niežeby som medzitým nejedol (a nevaril), ale bol som tak trochu offline a ani sa mi na blog nejako veľmi nechcelo :-) Po takejto kulinárskej abstinencii sa mi dnes zažiadalo niečoho ľahkého, voňavého - a hlavne chutného. Vybehol som teda za roh k tureckému zelovocárovi a nakúpil tieto potrebné suroviny:
- čerstvý mladý špenát
- 3-4 zemiaky
- 2 menšie cibule
- 2-3 strúčiky cesnaku
- chilli paprička
- mletá rasca
- mletý koriander
- mleté chilli
- zeleninový bujón
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Na troche olivového oleja osmažíme na kolieska nakrájané cibule a rozdrvené strúčiky cesnaku. Po 2-3 minútach prisypeme korenie: 2 lyžičky mletej rasce, 1 lyžičku koriandru a 1/2 lyžičky mletého chilli. Premiešame a spolu smažíme ešte asi minútu.
Do panvice, resp. woku prilejeme necelý liter zeleninového bujónu, pridáme umyté a očistené špenátové listy a na kolieska nakrájané očistené zemiaky, prikryjeme a necháme pomaly variť asi 10 minút (dokiaľ zemiaky nezmäknú).
Panvicu odkryjeme, prisypeme na kúsky pokrájanú a očistenú chilli papričku, okoreníme mletým čiernym korením, osolíme a necháme spolu variť ešte asi 2 minúty.
Dierkovanou naberačkou z vývaru vylovíme špenát a zemiačiky a môžeme podávať.
Dobrú chuť.
4 komentáre:
Pfuuu.. vyzerá to na dobrotu. Ešte tak rozmýšľam, čím by sa dal nahradiť špenát :)
Na fóbiu voči špenátu zabudni, toto nie je to, z čoho Ti bolo v škôlke zle :-)
Ale špenát môžeš v pohode nahradiť mangoldom, keď tak veľmi chceš...
ahooj ihr beide! just keep on going! merci! Lucia
jednoduche a dobree:)
Zverejnenie komentára