Chuť vyskúšať zase niečo iné a časovo nenáročné ma viedla k prelistovaniu knihy polievky a eintopfy, kde som našla tento recept. Potrebujeme naň suroviny:
- konzervovaná kukurica
- cibuľa
- bujón
- smotana na varenie
- pažítka
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Do hrnca dáme nakrájanú cibuľu a kukuričné zrná z konzervy (môžete použiť i mrazenú kukuricu) oboje chvíľu posmažíme na olivovom oleji, kým cibuľa nechytí zlatistú farbu.
Pridáme vodu, zeleninový bujón a asi 10 minút dusíme pod pokrievkou.
Potom vyberieme kukuricu z vývaru a pomelieme ju na kašovitú hmotu.
Kašu prepasírujeme cez husté sitko do vývaru, aby sa nám tam nedostali šupky z kukurice.
Pridáme smotanu, podľa potreby zahustíme a dochutíme.
Na záver posypeme polievku pažítkou, pridáme na dozdobenie pár celých kukuričných zŕn a môžeme podávať s kukuričným chlebom. K sýtejšej verzii môžeme ešte použiť pár koliesok praženej klobásky či údeného kabanosu.
Dobrú chuť želá Paloma :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára