Moja pani manželka bola zase dnes tou, kto navaril skvelý obed. Pravdepodobne sa nakazila juhoázijskými chúťkami od susedov z prízemia, pretože kuchyňa dnes rozvoniavala ako hlavný stan východoindickej spoločnosti. Dnes sa podávalo hovädzie curry na pomarančoch s chladivou jogurtovou prílohou "raita", ktorá skvele vyvážila chute servírovaného jedla.
Použili sa tieto ingrediencie:
- hovädzie mäso
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- hovädzí bujón
- škrobová múčka
- 2 pomaranče
- curry
- koriander
- soľ
- čierne korenie
- repkový olej
Raita pozostávala z:
- jogurtu
- uhorky
- čerstvej mäty
Na repkovom oleji speníme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme 3 rozdrvené strúčiky cesnaku a hovädzie mäso. Smažíme asi 5 minút, pokiaľ mäsko neobelie.
Pridáme 0.5 l hovädzieho vývaru a 3 lyžičky curry, premiešame, zakryjeme a varíme asi hodinu, pokiaľ mäso nezmäkne.
Medzitým si pripravíme raitu: uhorku nakrájame na malé kocky a premiešame z jogurtom a čerstvou nasekanou mätou. Takúto indickú obdobu tzatziki teraz odložíme odpočivať do chladničky, chutí lepšie vychladená.
Dostávame sa späť k príprave mäska: jeden pomaranč olúpeme, rozoberieme na mesiačiky a očistíme od blán. Druhý pomaranč odšťavíme a jeho šťavu rozmiešame s trochou škrobovej múčky. Takúto pomarančovú zátrepku prilejeme do hrnca s dusiacim sa mäskom a za stáleho miešania varíme asi 3 minúty, resp. pokiaľ šťava nezhustne. Dochutíme soľou a čiernym korením (prípadne s chilli, kto to má rád "hot"). Nakoniec pridáme kúsky pomaranča a celé to povaríme ďalšie 2-3 minúty.
Servírujeme s ryžou, ozdobené posekaným koriandrom a nezabudneme na vychladenú raitu.
स्वादिष्ट खाना želá Paloma :-)
1 komentár:
veľmi zaujímavo to vyzerá, veľmi.....
Zverejnenie komentára