Jedna z mnohých výhod plne prepuknutej jari je aj široká dostupnosť rôznorodých byliniek a prakticky všetkého možného zeleného, z čoho sa dá uvariť polievka. Dnes teda takýmto polievkovým chúťkam padli za obeť dve škatuľky čerstvej žeruchy, mierne pikantnej rastlinky bohatej na vitamín C a železo.
Na prípravu sme použili:
- žeruchu
- cibuľu
- 2 zemiaky
- smotanu na varenie
- soľ
- čierne korenie
- bujón
- maslo
Na troche masla do sklovita osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme natrhanú, opláchnutú a osušenú žeruchu, na kocky nakrájané zemiaky a pol litra zeleninového bujónu. Privedieme do varu a prilejeme ešte asi 1 dcl smotany. Varíme asi 5 minut, resp. dokiaľ zemiaky nie sú dostatočne mäkké.
Obsah hrnca rozmixujeme ponorným mixérom, ochutíme soľou a čerstvo namletým čiernym korením, premiešame a môžeme servírovať.
Dobrú chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára