utorok, apríla 14, 2009

Žeruchová polievka


Jedna z mnohých výhod plne prepuknutej jari je aj široká dostupnosť rôznorodých byliniek a prakticky všetkého možného zeleného, z čoho sa dá uvariť polievka. Dnes teda takýmto polievkovým chúťkam padli za obeť dve škatuľky čerstvej žeruchy, mierne pikantnej rastlinky bohatej na vitamín C a železo.

Na prípravu sme použili:

  • žeruchu
  • cibuľu
  • 2 zemiaky
  • smotanu na varenie
  • soľ
  • čierne korenie
  • bujón
  • maslo


Na troche masla do sklovita osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme natrhanú, opláchnutú a osušenú žeruchu, na kocky nakrájané zemiaky a pol litra zeleninového bujónu. Privedieme do varu a prilejeme ešte asi 1 dcl smotany. Varíme asi 5 minut, resp. dokiaľ zemiaky nie sú dostatočne mäkké.


Obsah hrnca rozmixujeme ponorným mixérom, ochutíme soľou a čerstvo namletým čiernym korením, premiešame a môžeme servírovať.


Dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy