streda, apríla 22, 2009

Pikantné zemiaky so špenátom


Po skoro týždnovej pauze som tu zas. Niežeby som medzitým nejedol (a nevaril), ale bol som tak trochu offline a ani sa mi na blog nejako veľmi nechcelo :-) Po takejto kulinárskej abstinencii sa mi dnes zažiadalo niečoho ľahkého, voňavého - a hlavne chutného. Vybehol som teda za roh k tureckému zelovocárovi a nakúpil tieto potrebné suroviny:

  • čerstvý mladý špenát
  • 3-4 zemiaky
  • 2 menšie cibule
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • chilli paprička
  • mletá rasca
  • mletý koriander
  • mleté chilli
  • zeleninový bujón
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej


Na troche olivového oleja osmažíme na kolieska nakrájané cibule a rozdrvené strúčiky cesnaku. Po 2-3 minútach prisypeme korenie: 2 lyžičky mletej rasce, 1 lyžičku koriandru a 1/2 lyžičky mletého chilli. Premiešame a spolu smažíme ešte asi minútu.


Do panvice, resp. woku prilejeme necelý liter zeleninového bujónu, pridáme umyté a očistené špenátové listy a na kolieska nakrájané očistené zemiaky, prikryjeme a necháme pomaly variť asi 10 minút (dokiaľ zemiaky nezmäknú).


Panvicu odkryjeme, prisypeme na kúsky pokrájanú a očistenú chilli papričku, okoreníme mletým čiernym korením, osolíme a necháme spolu variť ešte asi 2 minúty.


Dierkovanou naberačkou z vývaru vylovíme špenát a zemiačiky a môžeme podávať.


Dobrú chuť.

4 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

Pfuuu.. vyzerá to na dobrotu. Ešte tak rozmýšľam, čím by sa dal nahradiť špenát :)

Absik povedal(a)...

Na fóbiu voči špenátu zabudni, toto nie je to, z čoho Ti bolo v škôlke zle :-)

Ale špenát môžeš v pohode nahradiť mangoldom, keď tak veľmi chceš...

Anonymný povedal(a)...

ahooj ihr beide! just keep on going! merci! Lucia

Anonymný povedal(a)...

jednoduche a dobree:)

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy